• darkblurbg

Boven- en ondergrondse tanks die definitief buiten gebruik gesteld moeten worden, kunnen wij conform de BRL-K902, voor u saneren. De BRL-K902 is bedoeld voor tanksanering van tanks waarin zich huisbrandolie, diesel, gasolie, stookolie, motorolie, water of huishoudelijk afvalwater bevindt of heeft bevonden.

Het saneren van bovengrondse tanks kunnen wij snel voor u verzorgen tegen een scherp tarief. Wij melden allereerst de tank voor u aan bij uw gemeente, de omgevingsdienst en het KIWA. Vervolgens halen wij de tank, leeg en ongereinigd, bij u op. Doordat wij efficiënte ritten maken en we de tanks bij ons op de zaak reinigen, kunnen we de prijs van de sanering laag houden.

Na uitvoering van de tanksanering geven wij een geregistreerd saneringscertificaat aan u af. Het certificaat is het officiële bewijs dat een tanksanering veilig voor mens en omgeving is uitgevoerd. Ook krijgt de gemeente een kopie van het certificaat waardoor de voormalige plaats van de tank niet (meer) als verdachte locatie hoeft worden aangemerkt.

Bij het saneren van ondergrondse tanks is een bodemonderzoek wettelijk verplicht. Hierbij wordt er gekeken of er bodemverontreiniging bij de tank is ontstaan. Wubben Noord heeft samenwerkingsverbanden met verschillende onderzoeksbedrijven waarvan er altijd één bij u in de buurt is. Wanneer de uitslagen van het onderzoek akkoord zijn, of de actiepunten vanuit het onderzoek zijn uitgevoerd kunnen wij de sanering in gang zetten.

We nemen dan ook de situatie op om te kijken met welk materieel en materiaal de sanering uitgevoerd kan worden. De tank wordt in de grond schoongemaakt, daarna uit de grond gehaald en vervolgens afgevoerd. Het tankgat wordt weer volledig aangevuld met schoon zand. Wettelijk is het verplicht om de tank uit de grond te halen, wanneer dit niet mogelijk is vullen we de tank af met zand, dit in en na overleg met bevoegd gezag. Ondergrondse tanks kunnen we meestal binnen 1 dag saneren met zo min mogelijk overlast voor u. Na afloop ligt uw straat of tuin er weer netjes bij!

Offerte aanvragen