• darkblurbg

Boven- en ondergrondse tanks die definitief buiten gebruik gesteld moeten worden, kunnen wij conform

de BRL-K902 of de BRL-K904 voor u saneren.

 

De BRL-K902 is bedoeld voor het saneren van tanks waarin zich huisbrandolie, diesel, gasolie, stookolie, motorolie, water of huishoudelijk afvalwater bevindt of heeft bevonden.

Het saneren van bovengrondse tanks kunnen wij voor u verzorgen tegen een scherp tarief. Wij melden allereerst de tank voor u aan bij uw gemeente, de omgevingsdienst en het KIWA. Vervolgens halen wij de tank, leeg en ongereinigd, bij u op. Na uitvoering van de tanksanering geven wij een geregistreerd BRL-K902 saneringscertificaat aan u af, ook krijgt de gemeente een kopie van het certificaat. 

Bij het saneren van ondergrondse tanks is een bodemonderzoek wettelijk verplicht. Hierbij wordt er gekeken of er bodemverontreiniging bij de tank is ontstaan. De tank wordt in de grond schoongemaakt, daarna uit de grond gehaald en vervolgens afgevoerd. Het tankgat wordt weer volledig aangevuld met schoon zand. Wettelijk is het verplicht om de tank uit de grond te halen. Wanneer dit niet mogelijk is vullen we de tank af met zand, dit in en na overleg met bevoegd gezag. Het saneren van een ondergrondse tank duurt meestal niet langer dan 1 dag. Ook hierbij geven we een BRL-K saneringscertificaat af. Dit kan voor zowel de BRL-K902 als de BRL-K904 zijn.

Het toepassingsgebied van de BRL-K904 komt overeen met het saneren van opslagtanks voor vloeibare brandstoffen zoals benzine, dieselolie, afgewerkte olie en stookolie maar ook voor de chemicaliën zoals oplosmiddelen, vloeibare kunstharsen en bijtende stoffen zoals zwavelzuur, natronloog en chloorbleekloog.

 

 

Offerte aanvragen